Succesverhalen

Succesverhalen

Mickey, een waar succesverhaal.


Gepost op Tuesday 25 April 2023

logo

Al enige tijd had ik, na 18 jaar katten in huis te hebben gehad, geen huisdieren meer. Het bleef toch een gemis, geen kat meer in huis, en zo besloten we op zoek te gaan naar een nieuwe gezellige kat om ons huis op te vrolijken. We hadden een paar asiels bezocht maar nog niet echt het gevoel de juiste kat te hebben gevonden. Toen kwamen we Mickey tegen op internet! Dus we hadden contact met 't Heerveld en bespraken wat wij zochten en vroegen wat meer over Mickey. Hij was 7 jaar oud en had al een paar keer van thuis gewisseld. Het bleek dat hij niet echt een binnenkat was en graag wat ruimte had om te spelen en rond te rennen. Klonk voor ons als juist de ideale situatie. Tijdens onze kennismaking in het asiel merkten we dat hij een super lieve knuffelkat was die gewoon iemand nodig had die een beetje begreep wat hij bedoelt en hem wat ruimte kon geven. Ik had er een goed gevoel over, en tijdens ons tweede bezoek waren we het er allemaal over eens dat Mickey mee naar ons mocht. De verhuizing was een beetje spannend voor hem. De eerste paar uren was hij nog wat van streek, maar met een blikje tonijn was alles snel weer goed. De dagen daarna ging het eigenlijk vanzelf. Hij leek het meteen naar zijn zin te hebben bij ons. Nu is hij helemaal op zijn gemak bij ons en ligt hij duidelijk te genieten van zijn leventje. We hebben een goede oplossing gevonden voor de eerste weken zonder dat hij echt los buiten loopt, maar toch de ruimte heeft: de aangrenzende schuur, waar hij lekker kan spelen en jagen. Afgelopen week heeft hij zelfs al zijn eerste prooi mee naar binnen genomen. Als Mickey naar binnen wil komen en behoefte heeft om gezellig bij ons te komen knuffelen, slapen, eten en kletsen meldt hij zich bij de keukendeur, wij zijn zijn portier en doen uiteraard de deur voor hem open als meneertje naar binnen wil. Of we draaien de kraan open als hij lekker wil drinken, dat vindt hij namelijk heerlijk, uit de kraan drinken. Het is een echte genieter, die graag op zijn rug ligt, beentjes de lucht in en zo duidelijk op zijn gemak bij ons languit in de woonkeuken ligt. Hij is echt een geweldige aanwinst voor ons en we zijn blij dat we hem een nieuw thuis hebben kunnen geven.

Melle en Metsje, nu Ruun en Nuut.


Gepost op Thursday 9 February 2023

logo

Op 9 januari zijn wij vanaf Terschelling naar Jubbega gereisd om 2 kittens van rond de 4 maanden te adopteren die bij Carin in de opvang zaten. Ik heb de weken ervoor al veel contact gehad met Carin via whatsapp dus toen we daar kwamen was er gelijk al een klik. de kittens waren nog mooi even aan t donderjagen met de opgeslagen kerstballen voor ze samen in de reismand gingen op weg naar een nieuw avontuur (en huis natuurlijk!) op Terschelling. Eerst een reis in de auto en daarna nog een reis op de sneldienst. Maar piepen deden ze niet, ze waren mooi kalm. Thuis aangekomen hebben we ze eerst maar even hun gang laten gaan. Ze waren nog een beetje 'de kat uit de boom aan t kijken". Gelukkig aten en dronken ze snel, en wisten ze ook gelijk de kattenbak te vinden. S'avonds kropen ze al snel op schoot, maar nog steeds wel een beetje afwachtend. De volgende ochtend waren we ze even kwijt, toen bleken ze achter de bank verstopt te zitten. Dus voorzichtig met aandacht geven. Totdat Jorrit een uur later op de bank ging zitten en Ruun gelijk op schoot sprong. Nuut kwam al snel bij mij op schoot zitten om op mijn vinger te sabbelen dus het ijs was gebroken! We hebben 3 dagen vrij genomen om aan elkaar te wennen, en het ging gelijk al zo goed! Donderdag was dan de dag dat we allebei aan t werk moesten, dus dat was even spannend ze alleen te laten. maar nu ook: het ging gelijk goed, toen ik thuis kwam lagen ze mooi tegen elkaar aan op de bank. En nu, 4 weken later zijn het echt onze huistijgers geworden! Wat een leuk & lief stel! Af en toe kun je ze ook wel achter het behang plakken (gordijnroede met gordijn van t plafond af...) maar bovenal zijn het zulke leukerds! Ruun begint steeds meer te praten, vooral als ie iets niet mag laat hij het blijken gepikeerd te zijn door zn prrrt'jes. Nuut vind het heerlijk om op schoot te liggen om op je vinger te sabbelen. Qua bijnamen heetten ze nu ook Babbel & Sabbel haha! Samen vermaken ze zich opperbest, ze liggen ook heerlijk in de grote mand voor de houtkachel met z'n tweeën. Of ze rennen achter elkaar aan door het huis heen waar we ook zo om moeten lachen. Al met al zijn we zo ontzettend blij met deze 2! En de reis begint net, dus ik denk dat er nog heel wat mooie jaren voor ons samen aankomen!

Molly bleek een perfecte match….


Gepost op Tuesday 25 October 2022

logo

Wat een match! Omdat mijn hondje was overleden wilde ik graag weer een gezellig maatje. Ik wist dat ik een lapjeskat wilde, want die hebben zo'n pittig karakter, een eigen willetje. Ik had overal rondgekeken maar ik vond DE kat voor mij niet. Totdat ik ineens gebeld werd door Sylvia van dierenopvang 't Heerveld dat er een leuke lapjeskat was binnengekomen. Na ook wat foto's en filmpjes te hebben ontvangen werd ik steeds enthousiaster over Molly, en al gauw reed ik van Zutphen helemaal naar Friesland om kennis met Molly te maken. Ik was nerveus...zou Molly ook voor mij vallen?? Gelukkig zag ze mij ook wel zitten en al snel zat ze in onze auto op weg naar haar nieuwe leven in de Achterhoek. Inmiddels woont Molly 3 maanden bij ons en ze is echt DE kat waar ik naar op zoek was! Ze is grappig, slim, eigenwijs, lief, een echte knuffel maar kan soms ook een 'bitch' zijn, maar dat maakt haar juist zo leuk! En wat wel heel bijzonder is: ze lijkt in héél veel op mijn overleden hondje. Molly is ook altijd bij mij in de buurt, ben ik in de keuken, staat ze bij me, ben ik in de badkamer, dan is ze bij me, als ik thuis kom dan komt ze me blij tegemoet en ze slaapt naast mij in bed. Het kan bijna geen toeval zijn dat ik daarom Molly helemaal uit Friesland moest halen. Ze is echt de geweldigste kat die ik me maar kan wensen en ik hoop dat ik haar nog héél lang bij me mag hebben!

Meer laden..