Succesverhalen

Succesverhalen

Molly bleek een perfecte match….


Gepost op Tuesday 25 October 2022

logo

Wat een match! Omdat mijn hondje was overleden wilde ik graag weer een gezellig maatje. Ik wist dat ik een lapjeskat wilde, want die hebben zo'n pittig karakter, een eigen willetje. Ik had overal rondgekeken maar ik vond DE kat voor mij niet. Totdat ik ineens gebeld werd door Sylvia van dierenopvang 't Heerveld dat er een leuke lapjeskat was binnengekomen. Na ook wat foto's en filmpjes te hebben ontvangen werd ik steeds enthousiaster over Molly, en al gauw reed ik van Zutphen helemaal naar Friesland om kennis met Molly te maken. Ik was nerveus...zou Molly ook voor mij vallen?? Gelukkig zag ze mij ook wel zitten en al snel zat ze in onze auto op weg naar haar nieuwe leven in de Achterhoek. Inmiddels woont Molly 3 maanden bij ons en ze is echt DE kat waar ik naar op zoek was! Ze is grappig, slim, eigenwijs, lief, een echte knuffel maar kan soms ook een 'bitch' zijn, maar dat maakt haar juist zo leuk! En wat wel heel bijzonder is: ze lijkt in héél veel op mijn overleden hondje. Molly is ook altijd bij mij in de buurt, ben ik in de keuken, staat ze bij me, ben ik in de badkamer, dan is ze bij me, als ik thuis kom dan komt ze me blij tegemoet en ze slaapt naast mij in bed. Het kan bijna geen toeval zijn dat ik daarom Molly helemaal uit Friesland moest halen. Ze is echt de geweldigste kat die ik me maar kan wensen en ik hoop dat ik haar nog héél lang bij me mag hebben!

Toto de grappige donderstraal…


Gepost op Tuesday 25 October 2022

logo

Vanaf september 2021 hebben wij ons jongste familie lid mogen ophalen: Toto Toto kwam als kleine kitten in een gezin met twee kinderen en een andere poes terecht, maar niets was hem te spannend! Toto ging meteen op ontdekkingstocht en kwam heerlijk knuffelen. Toen hebben we even getwijfeld of we Toto niet Knorretje moesten noemen, want hij kan zo hard knorren (spinnen) als we samen knuffelen of spelen. Toto houdt onwijs van eten, slaapt in de gekste hoekjes en posities. Maar slapen is niet zijn favoriete hobby, dat is namelijk spelen en zo hard mogelijk door het huis/tuin heen rennen. Toto zit vol met verrassingen, zo laat hij bijvoorbeeld weten door aan de deur te hangen (zoals in de Lion King) dat hij naar buiten wil. Kevers, vliegjes en bijvoorbeeld kleine balletjes zijn ook niet veilig want hij rent overal achteraan! Maar na een hele dag rennen en vliegen, kruipt hij toch het liefst tegen je aan om de mooiste dromen te dromen.

Yuki’s gouden mandje…


Gepost op Tuesday 25 October 2022

logo

Yuki (was eerst Whoopi), hebben wij op zondag 24 oktober 2021 geadopteerd. We waren op zoek naar een maatje voor onze kat Simba en kwamen via de website van Stichting Dierenopvang 't Heerveld uit bij Yuki, die maar een paar maanden ouder bleek. Een cyperse kat met wit, prachtige gele ogen en een super lief koppie, wij waren meteen verliefd. Via de mail heb ik het nummer gekregen van het gastgezin waar Yuki op dat moment verbleef, telefonisch hebben we toen een datum gepland om langs te komen en te kijken of het een match was. We werden enorm fijn verwelkomd door het gastgezin, we konden gelijk al zien dat dit mensen zijn met een groot hart voor dieren. We namen alle papieren door en vulden deze in. We zagen Yuki af en toe eventjes, hij vond het eerst nog helemaal niks die twee vreemde mensen over de vloer, hij zonderde zich liever even af. Maar wij wisten wel gelijk zeker dat we Yuki een gouden mandje wilden bieden. Toen we thuis kwamen en Yuki vrij in de kamer lieten heeft hij eerst bijna een dag onder de bank gezeten, en Simba zat naast de bank alles goed in de gaten te houden. Simba accepteerde Yuki meteen en ze zijn vanaf het eerste moment al dikke maatjes. Toen Yuki ons uiteindelijk vertrouwde en wat gewend was geraakt aan zijn nieuwe thuis veranderde hij langzaam maar zeker in een enorm nieuwsgierige, intelligente en aanhankelijke kat. Hij vindt het heerlijk om aandacht te krijgen, zolang je het maar niet forceert. Ook vindt hij het geweldig om met balletjes en elastiekjes te spelen. Als je deze weg schiet rent hij er achter aan, pakt ze met zijn bekje op en brengt ze weer bij je terug. Yuki heeft een gewoonte ontwikkeld om elastiekjes in zijn bekje naar het waterbakje te brengen en daar in te laten vallen, iedere dag mogen wij er namelijk elastiekjes en zo af en toe een balletje uit vissen. Waarom hij dit doet weten we niet, maar het is wel grappig. Yuki is een ontzettend lief beestje en wij zijn enorm gelukkig om hem in ons leven te mogen hebben.

Meer laden..